ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:53:15
Ρύζι σε σακούλι λινάτσας
Φώτο: Shutterstock

Ρεκόρ για το πρώιμο ρύζι στην Κίνα, παραγωγή 28,52 εκατ. τόνων το 2025

Η παραγωγή πρώιμου ρυζιού στην Κίνα αυξήθηκε 1,2% φτάνοντας τους 28,52 εκατ. τόνους, με ιστορικό ρεκόρ αποδόσεων άνω των 400 κιλών ανά mu χάρη σε καιρό και στήριξη.

Η παραγωγή πρώιμου ρυζιού στην Κίνα κατέγραψε αξιοσημείωτη αύξηση το 2025, αγγίζοντας τους 28,52 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS) στις 22 Αυγούστου. Η παραγωγή αυτή είναι αυξημένη κατά 340.000 τόνους, γεγονός που αντιστοιχεί σε ετήσια άνοδο της τάξης του 1,2%.

Σε επίπεδο αποδόσεων, η μέση παραγωγή ανά 667 τετραγωνικά μέτρα, όπως προσδιορίζεται στη μονάδα mu που αντιστοιχεί σε 0,067 εκτάρια, ανήλθε στα 400,8 κιλά. Πρόκειται για μια ιστορική επίδοση, καθώς ξεπερνιέται για πρώτη φορά το όριο των 400 κιλών ανά μονάδα μέτρησης, σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε ετήσια βάση.

Παρά την αύξηση της παραγωγής και των αποδόσεων, παρατηρήθηκε μια μικρή μείωση στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις για το πρώιμο ρύζι, της τάξης του 0,3%, όπως αναφέρει το NBS, ένδειξη βελτίωσης της παραγωγικότητας στις υπάρχουσες εκτάσεις.

Ο Γουέι Φένγκουα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του NBS, επεσήμανε ότι η φετινή θετική πορεία οφείλεται κυρίως σε τρεις βασικούς παράγοντες: τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, το πολύ χαμηλό ποσοστό φυσικών καταστροφών στις αγροτικές περιοχές και, κυρίως, στην εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών στήριξης.

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η καθιέρωση μιας ελάχιστης τιμής αγοράς για την πρώιμη παραγωγή ρυζιού καθώς και η παροχή κινήτρων σε κομητείες με υψηλές αποδόσεις ενίσχυσαν σημαντικά την παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα του τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιαπωνία αντιμέτωπη με τις αντιγραφές των φρούτων της από την Κίνα

Σύμφωνα με την Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα πήραν κλήματα τύπου Shine Muscat και τα χρησιμοποίησαν με επιτυχία ως μοσχεύματα στη χώρα τους ώστε να παραγάγουν σταφύλια με παρόμοια εμφάνιση και γεύση.