ΓΔ: 1958.52 -0.60% Τζίρος: 80.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:39:33
Φωτο: Shutterstock

ΔΝΤ: Θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή κάποιων χωρών στην ανάπτυξη

Το ΔΝΤ έχει διαθέσει περίπου 90 δισ. δολάρια συνολικής χρηματοδότησης σε 79 χώρες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή ορισμένων χωρών στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς η κρίση του κορονοϊού διαρκεί περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις, δήλωσε χθες ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Τζέφρι Οκαμότο.

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την οικονομική μας δύναμη. Μιλάμε για μία επιστροφή στην ανάπτυξη η οποία θα απαιτήσει χρόνια και αρκετές χώρες, στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής είναι πιθανό να χρειαστούν βοήθεια», τόνισε, στη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Σημειώνεται πως το ΔΝΤ έχει διαθέσει περίπου 90 δισ. δολάρια συνολικής χρηματοδότησης σε 79 χώρες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, μεταξύ αυτών 20 δισ. δολάρια στη Λατινική Αμερική.

Το ταμείο εξακολουθεί να συνεργάζεται με χώρες-μέλη για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και του περιορισμού των οικονομικών επιπτώσεών της, σύμφωνα με τον Τζ. Οκαμότο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μυλωνάς Εθνικής Τράπεζας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Μυλωνάς (ΕΤΕ): Η έκρηξη επενδύσεων μεταμορφώνει την ελληνική οικονομία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς δήλωσε στο συνέδριο του Economist ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές βάσεις για να αντέξει τις διεθνείς προκλήσεις και να διατηρήσει υψηλή ανάπτυξη.
RRF
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση ΔΝΤ για το Ταμείο Ανάκαμψης: Τα οφέλη μπορεί να χαθούν

Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι πανάκεια για την ελληνική οικονομία και τα οφέλη μπορεί να χαθούν, αν δεν ασκήσει υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική η κυβέρνηση, δίνοντας προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους, τονίζεται σε νέα ανάλυση του ΔΝΤ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γήρανση πληθυσμού: Πώς η δημογραφική κρίση γίνεται οικονομική ευκαιρία

Οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι μπορούν να φέρουν μεγάλο μέρισμα στην παγκόσμια οικονομία, εφόσον τα συστήματα υγείας καταφέρουν να τους κρατούν πιο υγιείς, τονίζεται σε άρθρο που δημοσιεύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.