Στην υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI) για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα και σε 17 ακόμη χώρες προχώρησε η Citi, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της και με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την απλοποίηση της καθημερινής εργασίας.
Η Citi Ελλάδος εντάχθηκε στο δεύτερο κύμα αγορών στις οποίες διατίθενται τα νέα εργαλεία, μετά την αρχική φάση υλοποίησης σε οκτώ χώρες το 2024, που περιλάμβανε περίπου 150.000 εργαζομένους.
Ήδη, σύμφωνα με την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2025, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: οι προγραμματιστές της Citi χρησιμοποίησαν GenAI εργαλεία για περίπου 740.000 αυτοματοποιημένες αξιολογήσεις κώδικα, εξοικονομώντας σχεδόν 100.000 ώρες εβδομαδιαίως σε εργασίες που μέχρι πρότινος απαιτούσαν χειροκίνητη παρέμβαση.
Τα νέα εργαλεία GenAI της Citi
Η νέα εργαλειοθήκη της Citi περιλαμβάνει τέσσερα βασικά εργαλεία:
- Citi Stylus: Ένα εργαλείο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας μέσω σύνοψης, σύγκρισης και ανάλυσης εγγράφων ποικίλων μορφών. Επιτρέπει στους εργαζομένους να αντλούν άμεσα χρήσιμες πληροφορίες και να απαντούν σε σύνθετα ερωτήματα που βασίζονται στο περιεχόμενο εγγράφων.
- Citi Stylus Workspaces: Μια πιο εξελιγμένη έκδοση του Stylus, που βασίζεται σε conversational AI. Διευκολύνει τη σύνταξη email, την τήρηση σημειώσεων από παρουσιάσεις, τη δημιουργία Q&A, αλλά και τη σύνοψη εκτενών κειμένων, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.
- Citi Assist: Εργαλείο υποστήριξης των εργαζομένων στην αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τις εσωτερικές πολιτικές και διαδικασίες της Citi σε τομείς όπως το Compliance, το Risk Management, το HR και τα Οικονομικά.
- Citi Squad: Στοχευμένο στους προγραμματιστές, βοηθά στην αυτοματοποίηση εργασιών που δεν σχετίζονται άμεσα με κώδικα – όπως η αναθεώρηση τεκμηρίωσης και η δημιουργία συνοδευτικών εγγράφων.
Η Citi προχωρά στη σταδιακή ενσωμάτωση αυτών των εργαλείων σε όλο τον οργανισμό, επιδιώκοντας να επαναπροσδιορίσει την έννοια της παραγωγικότητας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.
Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην αιχμή αυτής της ψηφιακής καινοτομίας, ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στην τραπεζική τεχνολογία.