ΓΔ: 1968.72 -0.08% Τζίρος: 158.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Στην τελική ευθεία το επενδυτικό σχέδιο 158,6 εκατ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Το φιλόδοξο σχέδιο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στοχεύει στην ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία για να ικανοποιηθούν οι αυξανόμενες ανάγκες πολιτών και δήμων.

Επενδύσεις ύψους 158,2 εκατ. ευρώ προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 - 2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και υποβλήθηκε στη ΡΑΕ.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Ιωάννης Τσιτσόπουλος δήλωσε σχετικά: «Το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης 2021-2025 πιστοποιεί την συνεχή ανοδική πορεία της εταιρείας αλλά και την ισχυρή της βούληση να κινηθεί δυναμικά με βιώσιμες επενδύσεις προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες των Δήμων και των πολιτών σε φυσικό αέριο».

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας από την πλευρά του ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα μεγάλων επενδύσεων ύψους 158,2 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία που περιλαμβάνει εγκεκριμένα μεγέθη και εύλογες παραδοχές σε συνέχεια των ρυθμιστικών αποφάσεων που ελήφθησαν από την Αρχή. Στο επίκεντρο της στρατηγικής βρίσκεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός των λειτουργιών της Εταιρείας, μια εν εξελίξει διαδικασία, και η επένδυση σε καινοτόμες εφαρμογές που θα ευνοήσουν τη μετάβαση προς την απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού συστήματος και την ενσωμάτωση ανανεώσιμων αερίων».

Τα βασικά σημεία του προγράμματος περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Επενδύσεις ύψους 141,1 εκατ. ευρώ που αφορούν την ανάπτυξη και ενίσχυση των υποδομών του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Προβλέπεται επέκταση του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης κατά 595 χλμ., 90.350 νέες συνδέσεις και διανομή 580 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου το 2025.
  • 8,8 εκατ. ευρώ επενδύσεις σε πληροφοριακά συστήματα και νέες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εταιρείας μέσω της ψηφιοποίησης των διεργασιών για την ασφάλεια των πληροφοριών και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • 8,3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου εγκατάστασης 136 χιλ. ευφυών μετρητών και την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων μέτρησης.
  • Πολιτική μερισμάτων με δίκαιη και σταθερή απόδοση προς τους μετόχους που εγγυάται τη διανομή μερίσματος ετησίως.
  • Παροχή προαιρετικών υπηρεσιών προς άλλους διαχειριστές για τη διάδοση τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης του δικτύου με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων.
  • Πρόγραμμα μείωσης των εκπομπών μεθανίου με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και συνεργασιών με Ευρωπαίους Διαχειριστές.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Πλέγμα ασφαλείας για τους καταναλωτές τα μέτρα της Πολιτείας

Ο διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κάνει λόγο για παροδική άνοδο των τιμών, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα μέτρα που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο θα απορροφήσουν εν μέρει τους κραδασμούς των ανατιμήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το παράδοξο στην ενέργεια: Στα ύψη οι ΑΠΕ, ρεκόρ και στο φυσικό αέριο

Σε υψηλό 8ετίας η κατανάλωση φυσικού αερίου τον Φεβρουάριο παρότι οι ΑΠΕ δίνουν πλέον περισσότερο από 50% της παραγωγής ρεύματος. Τι σημαίνει για την «τσέπη» μας η αυξημένη εξάρτηση από το αέριο.
Διασυνδετήριος αγωγός αερίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cenergy: Αναλαμβάνει έργο διασύνδεσης Ελλάδας – Β. Μακεδονίας

Η Σωληνουργεία Κορίνθου της Cenergy Holdings συμμετέχει στον Διασυνδετήριο Αγωγό Φυσικού Αερίου Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια, τη διασυνδεσιμότητα και την πράσινη μετάβαση στην περιοχή.
PPC Trading- ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Ενισχύει την παρουσία της στις αγορές ενέργειας με τη θυγατρική PPC Trading

Η νέα, 100% θυγατρική της ΔΕΗ, PPC Trading, θα αναλάβει την κεντρική εκτέλεση δραστηριοτήτων χονδρικής εμπορίας ενέργειας και τη βελτιστοποίηση του ενοποιημένου χαρτοφυλακίου ενέργειας της ΔΕΗ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παίρνει κεφάλι το LNG: Ρεκόρ εισαγωγών από ΗΠΑ που σχεδόν διπλασιάστηκαν

Η εισαγωγή LNG στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 64% στο α’ εξάμηνο 2025, με τη Ρεβυθούσα να δέχεται 27 φορτία που ήταν τα υπερδιπλάσια από την περσινή χρονιά και τις ΗΠΑ να παραμένουν ο κύριος προμηθευτής.