ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

ΚΡΑΣΙ

Φιάλη κρασιού σε κελάρι

Οινογαστρονομική προβολή της Πελοποννήσου στη Ρώμη με κρασιά και ελαιόλαδα

Η ελληνική πρεσβεία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασαν στη Ρώμη τα κρασιά, τα ελαιόλαδα και τον τουριστικό πλούτο της περιοχής, προωθώντας συνεργασίες και νέες εξαγωγικές προοπτικές.
Κρασί σε ποτήρι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία εντάχθηκε στο Iter Vitis ανήμερα του Beaujolais Nouveau

Η Βουλγαρία εντάχθηκε επίσημα στην ευρωπαϊκή οινική διαδρομή Iter Vitis, ανήμερα της άφιξης του Beaujolais Nouveau, με παρουσία αξιωματούχων στη Σόφια. Η διαδικασία ξεκίνησε στο 9ο Συνέδριο ΟΗΕ για τον Οινοτουρισμό.
Φιάλη κρασιού σε κελάρι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένει χαμηλή η παγκόσμια παραγωγή οίνου το 2025 λόγω κλιματικών σοκ

Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού αυξήθηκε ελαφρώς το 2025, φτάνοντας τα 232 εκατ. εκατόλιτρα, παραμένοντας όμως κάτω από τον μέσο όρο για τρίτη χρονιά λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τον OIV.
Φιάλη κρασιού σε κελάρι
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Καινοτόμα υφάσματα από υπολείμματα ζύμωσης με ανθεκτικές και οικολογικές ίνες

Ερευνητές του Penn State αξιοποίησαν υπολείμματα μαγιάς από ζύμωση μπύρας και κρασιού για την παραγωγή υφασμάτων, δημιουργώντας ίνες υψηλής αντοχής με χαμηλό κόστος και ελάχιστες εκπομπές.
Φιάλη κρασιού σε κελάρι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρή άνοδος 6% στην ελληνική οινοπαραγωγή για την περίοδο 2025-2026

Η ελληνική οινοπαραγωγή εκτιμάται σε 1,52 εκατ. εκατόλιτρα για το 2025-2026, σημειώνοντας άνοδο 6%, με αύξηση στους οίνους χωρίς γεωγραφική ένδειξη και σταθερά προβλήματα στις αμπελοκαλλιέργειες.
Αμπελώνας στη Σαντορίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαντορίνη: Εξαιρετικά κρασιά, αλλά ιστορικά χαμηλή φετινή παραγωγή

Η φετινή χρονιά για τα κρασιά Σαντορίνης ήταν δύσκολη, με την παραγωγή να αγγίζει μετά βίας τους 500 τόνους. Ωστόσο, η ποιότητα των σταφυλιών χαρακτηρίζεται εξαιρετική, δημιουργώντας προσδοκίες.