ΓΔ: 1970.41 -0.76% Τζίρος: 179.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Σκρέκας: Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας -Βουλγαρίας για φυσικό αέριο

Οι δύο πλευρές επισήμαναν τα πολλαπλά οφέλη της λειτουργίας του ελληνοβουλγαρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου IGB για την ενεργειακή θωράκιση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Η πιθανότητα επέκτασης της δυναμικότητας του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου (IGB) και η αποθήκευση φυσικού αερίου στο σύστημα της Βουλγαρίας που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία συζητήθηκε στο δείπνο εργασίας που παρέθεσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Hristo Alexiev και τον υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Rosen Hristov.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ, «σε θερμό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η διαχρονικά στενή και αποδοτική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε θέματα αποθήκευσης αποθεμάτων φυσικού αερίου».

Επιπλέον, οι δύο πλευρές επισήμαναν τα πολλαπλά οφέλη της λειτουργίας του ελληνοβουλγαρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου IGB για την ενεργειακή θωράκιση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Στο δείπνο παρευρέθηκαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Valedin Poriazov και υψηλόβαθμα στελέχη της Bulgargaz και της Bulgartransgaz.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vertical Corridor - Κάθετος Διάδρομος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτη ψυχρολουσία για το έργο του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου

Παράλληλα με τα πανηγυρικά εγκαίνια του έργου στη Βουλγαρία, ήλθε η αποτυχία της πρώτης δημοπρασίας για ημερήσιες ποσότητες 31 GWh να αναδείξει τα αδύναμα σημεία του σχεδιασμού. Τι λένε traders και ειδικοί.
fysiko aerio,
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία αρχίζει να αντικαθιστά το ρωσικό πυρηνικό καύσιμο

Η εγκατάσταση αυτή σοβιετικού σχεδιασμού, που προμηθεύει περισσότερο από το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει αυτή η χώρα των Βαλκανίων, λειτουργούσε έως σήμερα χάρη στο ρωσικό καύσιμο.