ΓΔ: 1985.52 0.18% Τζίρος: 198.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Όξφορντ Στριτ Λονδίνο
Φωτο: Shutterstock

Η Βρετανία σταματά τη στέγαση αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία ως το 2029

Η Βρετανία καταργεί τη στέγαση αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία ως το 2029, με στόχο εξοικονόμηση 1 δισ. λιρών ετησίως και ενίσχυση της διαχείρισης ασύλου.

Η Βρετανία θα τερματίσει τη χρήση ξενοδοχείων για τη στέγαση αιτούντων άσυλο μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές το 2029, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς, σε μια κίνηση που θα εξοικονομήσει 1 δισεκατομμύριο λίρες ετησίως.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες αιτούντες άσυλο φτάνουν στις νότιες ακτές της Αγγλίας, κάνοντας το πέρασμα της Μάγχης. Οι αιτούντες άσυλο στεγάζονται κυρίως σε ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Το κόστος αυτής της στέγασης για την κυβέρνηση ανήλθε σε 3,1 δισεκατομμύρια λίρες το 2023-24.

«Θα τερματίσουμε τη δαπανηρή χρήση ξενοδοχείων για τη στέγαση αιτούντων άσυλο κατά τη διάρκεια αυτής της Βουλής», δήλωσε η Ριβς σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, παρουσιάζοντας τα σχέδια δαπανών για τα επόμενα χρόνια.

Το αυξανόμενο κόστος στέγασης, ο αντίκτυπος στον τουρισμό και η αντίθεση ορισμένων ντόπιων για την παρουσία αιτούντων άσυλο στις κοινότητές τους, έχουν καταστήσει τη χρήση ξενοδοχείων για τη στέγαση αιτούντων άσυλο φλέγον ζήτημα στη χώρα.

Το Εργατικό κόμμα της Ριβς είχε δεσμευτεί να τερματίσει τη χρήση ξενοδοχείων για άσυλο πριν από τις γενικές εκλογές του περασμένου έτους για να εξοικονομήσει «δισεκατομμύρια λίρες», αλλά δεν είχε πει μέχρι πότε θα το έκανε.

Η χρήση ξενοδοχείων θα τερματιστεί με περισσότερη χρηματοδότηση για τη μείωση των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου, την εκδίκαση περισσότερων υποθέσεων εφέσεων και την επιστροφή όσων δεν είχαν δικαίωμα να βρίσκονται στη Βρετανία, συμπλήρωσε η υπουργός Οικονομικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τοπίο του Λονδίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στη Βρετανία από συνθήματα κατά του Ισραήλ σε μουσικό φεστιβάλ

Η βρετανική κυβέρνηση απαίτησε διευκρινίσεις από το BBC για τη μετάδοση συναυλιών ραπ συγκροτημάτων, όπως οι Kneecap στο Γκλάστονμπερι, που έχουν επικριθεί για αντι-ισραηλινές θέσεις και προσβολές προς τον Κιρ Στάρμερ.