ΓΔ: 1985.52 0.18% Τζίρος: 198.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Κοντά σε deal ο όμιλος Μυτιληναίου για την εξαγορά της Unison

Η Unison είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης εγκαταστάσεων με τζίρο πάνω από 50 εκατ. ευρώ. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, η εισηγμένη εισέρχεται σε έναν κλάδο με ετήσιο τζίρο πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Unison από τη Μυτιληναίος βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες.

Η Unison δραστηριοποιείται στη διαχείριση εγκαταστάσεων (facility Management), μια δραστηριότητα που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η εταιρεία είναι πολυμετοχική, αλλά μεγαλύτερη μέτοχος είναι η κυρία Ιζαμπέλα Αρβανίτη, η οποία στο παρελθόν ήταν ιδιοκτήτρια του Θεραπευτηρίου Υγεία. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και αφορούν το 100% της Unison.

Η Unison θεωρείται από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τομέα με ετήσιο τζίρο πάνω από 50 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενους.

Όπως όλες οι εταιρείες facility management, η Unison ξεκίνησε παρέχοντας υπηρεσίες καθαριότητας σε κτιριακούς χώρους γραφείων, αλλά και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Στην πορεία, στο χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων της προστέθηκαν υπηρεσίες συντήρησης κτηρίων, ανακαίνισης, ενεργειακής διαχείρισης, φύλαξης, υποστήριξης, catering έως και υπηρεσίες ανάπλασης εξωτερικών χώρων.

Στο πελατολόγιό της η Unison έχει μερικούς από τους μεγαλύτερους ομίλους στην Ελλάδα, όπως Viohalco, Σκλαβενίτης, ΟΤΕ, ΔΕΛΤΑ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία,  όμιλος Υγεια, Metropolitan, Eurobank, PwC, Astir Palace, Μεγάλη Βρετάνια αλλά και φορείς όπως ο Δήμος Αθηναίων, η ΣΤΑΣΥ, η ΕΤΑΔ, το Ζάππειο Μέγαρο, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός κ.α. Μέλος του ομίλου Unison αποτελεί και η Unison Human Resources, η οποία προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1977 με μετόχους την ISS και τα Τσιμέντα «Ηρακλής». Το 1988 περνά αποκλειστικά στον έλεγχο της ISS, εταιρεία κολοσσό στον κλάδο με έδρα τη Δανία, που μετρά 122 χρόνια ζωης. Το 2018 η εταιρεία εξαγοράζεται από Έλληνες μετόχους και το 2021 μετονομάζεται σε Unison, διατηρώντας όμως συνεργασία με τον παγκόσμιο όμιλο εταιρειών ISS.

Το μέγεθος του κλάδου facility management στην Ελλάδα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ενώ η ωρίμανση της αγοράς αναμένεται να διπλασιάσει αυτό το μέγεθος.

Πρόσφατη ηχηρή εξαγορά στο χώρο ήταν αυτή της Cordia από το επενδυτικό fund SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη, που στη συνέχεια εξαγόρασε και την εταιρεία ESA Security Solutions, στην οποία μετείχε και το family office της Μαριάννας Λάτση. Μάλιστα, η ESA Securities αποτελούσε στο παρελθόν εταιρεία του ISS Group αλλά στην πορεία αποσχίστηκε από τον όμιλο.

Η επικείμενη εξαγορά της Unison θα αποτελέσει μια νέα δραστηριότητα για τη Μυτιληναίος. Στόχος της εισηγμένης είναι η ανάπτυξη συνεργιών με τους υφιστάμενους πελάτες της Protergia.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

prem_watsa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο επίμονος επενδυτής Πρεμ Γουάτσα «έσκισε» τα μνημόνια και... κέρδισε

Μέσα στην κρίση, ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Πρεμ Γουάτσα τόλμησε και επένδυσε σε ελληνικά assets. Σήμερα καταγράφει υπεραξίες 2,25 δισ. ευρώ και εισπράττει εκατοντάδες εκατομμύρια από μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fairfax: Ενισχύει τα ποσοστά της στη Metlen ενόψει Λονδίνου, άλμα μετοχής

Με ισχυρή άνοδο +1,70% αντιδρά η μετοχή της Metlen στο ΧΑ μετά την ανακοίνωση για την αύξηση της συμμετοχής της Fairfax μέσω ανταλλάξιμου ομολόγου. Στα 40 ευρώ η τιμή άσκησης για το 1,92% των μετοχών.
Aluminio_Ellados
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δύο νέες επενδύσεις στη μεταλλουργία έχει στα σκαριά η Metlen

Πάνω από 600 εκατ ευρώ τα νέα έργα. Αφορούν καινούργια μέταλλα για τον όμιλο, που ήδη διαθέτει μονάδα παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας, πρωτόχυτου αλουμινίου και σύντομα γαλλίου. Ποιος είναι ο στόχος.
Ευάγγελος-Μυτιληναίος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα επένδυση της Metlen στην παραγωγή αλουμίνας, βωξίτη και γαλλίου

Η πρώτη επένδυση της εταιρείας στο γάλλιο, με μεγάλα οφέλη για Ελλάδα και Ευρώπη. Το συνολικό ύψος της επένδυσης φθάνει στα 295,5 εκατ. ευρώ. Στόχος η αύξηση παραγωγής σε αλουμίνα και βωξίτη.