ΓΔ: 1970.74 -0.74% Τζίρος: 51.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:07:34
Νότια Κορέα Σεούλ Skyline
Άποψη της Σεούλ με τον ουρανοξύστη Lotte World Tower και τεχνητή λίμνη το σούρουπο.

Νότια Κορέα: Σοβαρές απώλειες για τη βιομηχανία λόγω απεργιών οδηγών φορτηγών

Οι εταιρίες πετροχημικών της χώρας ακολούθησαν σήμερα το παράδειγμα αυτοκινητοβιομηχανιών και χαλυβουργιών και περιόρισαν τις παραγωγικές δραστηριότητες τους λόγω της μείωσης των αποθεμάτων τους

Αντιμέτωπες με ζημίες ύψους περίπου 1,6 τρισεκ. γουόν (1,24 δισεκ. δολαρίων) βρίσκονταν ως εχθές οι βιομηχανίες της Νότιας Κορέας – μεταξύ αυτών οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες χάλυβα, πετροχημικών και τσιμέντων – , λόγω της απεργίας των φορτηγών οδηγών, που συνεχίζεται, ανακοίνωσε σήμερα το αρμόδιο υπουργείο της χώρας. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Βιομηχανίας, η εκτίμηση για το 1,6 τρισεκ. γουόν αφορά ζημίες στην παραγωγή, τις αποστολές και τις εξαγωγές προϊόντων.

Οι εταιρίες πετροχημικών της χώρας ακολούθησαν σήμερα το παράδειγμα αυτοκινητοβιομηχανιών και χαλυβουργιών και περιόρισαν τις παραγωγικές δραστηριότητες τους λόγω της μείωσης των αποθεμάτων τους, καθώς τα προβλήματα στις μεταφορές λόγω της απεργίας των οδηγών φορτηγών λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη Νότια Κορέα, χώρα-«υπερδύναμη» της μεταποίησης στην Ασία. Οι οδηγοί φορτηγών απεργούν σήμερα για έβδομη ημέρα, διαμαρτυρόμενοι κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων και ζητώντας εγγυήσεις για την καταβολή ελάχιστου μισθού.

Οι κινητοποιήσεις προκαλούν παράλυση στα λιμάνια και τους εμπορευματικούς τερματικούς σταθμούς στη Νότια Κορέα – κορυφαίο προμηθευτή αυτοκινήτων, μπαταριών, ημιαγωγών, «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και οικιακών ηλεκτρονικών – ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, που έχουν ήδη διαταραχθεί λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η Κίνα για την αντιμετώπιση της Covid-19 καθώς και εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερδίζει έδαφος η ελληνική βιομηχανία: Καλύπτει την απόσταση από την Ευρώπη

Το 2024, ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της Ελλάδας παρουσίασε αύξηση 3,7%, έπειτα από άνοδο 4,3% το προηγούμενο έτος, ενώ και τις δύο αυτές χρονιές οι παραγωγή στην Ευρώπη μειώθηκε, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΟΒΕ.