ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:03
Φώτο: Pixabay

Μείωση της γραφειοκρατίας υπόσχεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν με ένα κλικ τα έγγραφα που χρειάζονται θα έχουν πλέον οι επιχειρηματίας, με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας να εγκαινιάζει τη ψηφιακή εποχή με το e-Επιμελητήριο.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας εγκαινιάζει το e-Επιμελητήριο, ώστε με ένα κλικ ο επιχειρηματίας να λαμβάνει τα έγγραφα που χρειάζεται.

Αναλυτικά, αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΒΕΑ με αφορμή την έναρξη της πρώτης ψηφιακής έκδοσης επιμελητηριακού πιστοποιητικού. Διαρκής επιδίωξη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης, είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και η ελάφρυνση των επιχειρηματιών από τα διοικητικά βάρη, με την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών.

Μέσω του «e-chamber», παρέχεται ένα σύνολο βασικών υπηρεσιών του Μητρώου του Επιμελητηρίου. Ο επιχειρηματίας, εισάγεται στη νέα ψηφιακή εποχή και θα μπορεί από την έδρα της επιχείρησής του:

  • Να αιτείται και να λαμβάνει ηλεκτρονικά: πιστοποιητικά εγγραφής, διαγραφής, ιστορικότητας μέλους, ψηφιακά υπογεγραμμένα, με ισχύ σε κάθε δημόσια Αρχή,
  • Να ενημερώνεται για τις συνδρομές του, να πληρώνει αυτοματοποιημένα και να λαμβάνει απόδειξη
  • Να τροποποιεί ο ίδιος στοιχεία επικοινωνίας του
  • Να ενημερώνεται προσωπικά, με e-mail, από τις υπηρεσίες του Β.Ε.Α.

Άμεσα δρομολογείται και θα υλοποιηθεί η ηλεκτρονική προεγγραφή και εγγραφή και για τα φυσικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις).

«Με τις τομές αυτές, το ΒΕΑ και τα Επιμελητήρια γενικότερα, έχουν συμβάλει, ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί στην πρώτη θέση στην ΕΕ και στην ενδέκατη στον κόσμο στη διεθνή αξιολόγηση, ως προς τη σύσταση μιας επιχείρησης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρύθμιση οφειλών σε έως 100 δόσεις ζητά το ΒΕΑ για την επιβίωση των ΜμΕ

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΑ Κωνσταντίνος Δαμίγος αναφέρει: «Τα 12 χρόνια οικονομικής, υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης, δεν μπορούν να ξεπεραστούν με μερικούς μήνες κανονικότητας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν το φαινόμενο της αποεπένδυσης (ενδεικτικά, στην Βόρεια Μακεδονία έχουν την έδρα τους 110 ελληνικές εταιρείες κλωστοϋφαντουργίας), η έλλειψη τεχνογνωσίας και η αδυναμία προσέλκυσης νέων εργαζόμενων για τον κλάδο.