ΓΔ: 1985.52 0.18% Τζίρος: 198.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
biotench-pfizer
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Η BioNTech μεταφέρει την έρευνα για τον καρκίνο στη Βρετανία

Η εταιρεία, σύμφωνα με τους συνιδρυτές της, θεωρεί τις συνθήκες στη Βρετανία ευνοϊκότερες για τη φαρμακευτική έρευνα. Οι εταιρίες συνεργάζονται στενά με τις αρχές και η ανάπτυξη φαρμάκων είναι ταχύτερη.

Τη μεταφορά της έρευνας για τον καρκίνο στη Βρετανία ανακοίνωσε η γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech, η εταιρεία που κατασκεύασε το πρώτο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA κατά της COVID-19.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τους συνιδρυτές της, θεωρεί τις συνθήκες στη Βρετανία ευνοϊκότερες για τη φαρμακευτική έρευνα. «Οι εταιρίες συνεργάζονται στενά με τις αρχές και η ανάπτυξη φαρμάκων είναι ταχύτερη. Η BioNTech βασίζεται στα δυνατά σημεία κάθε χώρας για τα θέματα έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων», δήλωσε στην BILD η εκ των ιδρυτών της εταιρίας Εζλέμ Τουρετζί και πρόσθεσε ότι στο εξής θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν οικοσυστήματα ευνοϊκά για την έρευνα. «Αυτό ισχύει μεταξύ άλλων για τη χρηματοδότηση της έρευνας και την ταχύτερη μετατροπή της σε εφαρμογή, την προώθηση των βιοτεχνολογικών οικοσυστημάτων στην Ευρώπη και τους αντίστοιχους κανονισμούς και κατευθυντήριες γραμμές», δήλωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η BioNTech έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γερμανικών εταιριών υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες εγκαταλείπουν όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αναζήτηση ευνοϊκότερων συνθηκών. Ενδεικτικά η Bayer σκοπεύει να μεταφέρει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της στην Κίνα και τις ΗΠΑ, διότι «η Ευρώπη δεν είναι φιλική προς την καινοτομία». Η βιομηχανία χημικών BASF κατασκευάζει εργοστάσιο στην Κίνα, γεγονός που συνεπάγεται άμεσο κίνδυνο για τις 39.000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Λουντβιχσχάφεν. Η εταιρία επικαλείται για τη μετακίνησή της τις ακριβές τιμές ενέργειας, τη γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος κοινωνικής ασφάλισης στη Γερμανία.

Ενδεικτική της επιδείνωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι και η, σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Οικογενειακών Επιχειρήσεων, κατάταξη της Γερμανίας στην 18η θέση σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα, μεταξύ των 21 ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως. Το 2020 η Γερμανία βρισκόταν στη 14η θέση.

Το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας απασχολεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ιδιαίτερα, κυρίως μετά την εφαρμογή των αντιπληθωριστικών μέτρων από τις ΗΠΑ, τα οποία καθιστούν ελκυστικότερη την αποχώρηση επιχειρήσεων από την Ευρώπη και την εγκατάστασή τους στις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τίμησε την επέτειο της απόπειρας δολοφονίας του Χίτλερ η Γερμανία

Στις 20 Ιουλίου 1944, ο Κλάους Σενκ Γκραφ φον Στάουφενμπεργκ επιχείρησε να ανατρέψει το ναζιστικό καθεστώς τοποθετώντας μια βόμβα στο στρατιωτικό αρχηγείο του Αδόλφου Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο στο Ράστενμπουργκ της Πρωσίας.
Το Αζαντί Τάουερ Τεχεράνης
ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανή διεξαγωγή συνομιλιών του Ιράν με ευρωπαϊκές χώρες για τα πυρηνικά

Όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, Ιράν, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για την έναρξη σχετικών συνομιλιών μέσα στις επόμενες ημέρες.
Βάρκα με μετανάστες
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Eυρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στη Βαυαρία για το μεταναστευτικό

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, τόνισε πως η μεταναστευτική πολιτική της χώρας βασίζεται στην ενότητα, τη σκληρότητα και την ταχύτητα, και ζήτησε η αίτηση ασύλου να γίνεται εκτός ΕΕ.
Germany-AFD-Akrodexia
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιτίθενται στην απαγόρευση του AfD οι Γερμανοί σύμφωνα με δημοσκόπηση

Στην ανατολική Γερμανία, το 65% των ερωτηθέντων είναι κατά της απαγόρευσης, ενώ στο δυτικό τμήμα της χώρας το 49%. Η Εναλλακτική για τη Γερμανία παραδοσιακά λαμβάνει ισχυρή υποστήριξη στα κρατίδια στην επικράτεια της πρώην ΛΔΓ.