ΓΔ: 1970.41 -0.76% Τζίρος: 179.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Ανησυχία στον ΟΗΕ για τις κινήσεις της Βόρειας Κορέας

Η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων παραμένει βασικός πυλώνας της διεθνούς ασφάλειας και πρέπει να προασπιστεί σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Την «έντονη ανησυχία» του εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες μετά την αναγγελία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν πως τερματίζει το μορατόριο στις δοκιμές πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. «Ο γενικός γραμματέας ελπίζει (...) ότι οι δοκιμές αυτές δεν θα ξαναρχίσουν, όπως απαιτούν και συναφείς αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του χθες Τετάρτη.

Ο Γκουτέρες συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε πλήρη και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, σύμφωνα με το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα από τον Στεφάν Ντουζαρίκ. «Η διπλωματία είναι ο μοναδικός δρόμος προς τη διαρκή ειρήνη», τονίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Γκουτέρες. «Η μη διάδοση [των πυρηνικών όπλων] παραμένει βασικός πυλώνας της διεθνούς ασφάλειας και πρέπει να προασπιστεί», προστίθεται στο κείμενο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελλάδα εκφράζει ανησυχία για τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας

Η Ελλάδα προτρέπει όλα τα μέρη, ειδικά τη Βόρεια Κορέα, να συμμορφωθούν με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και κυρίως το ψήφισμα 1718 του 2006 και να εργαστούν για την πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: Σύμφωνη γνώμη για διευρυμένη συνάντηση

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και συζήτησαν ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
σημαία της Κίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση στην Κίνα στηρίξει τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρεια Κορέας

Το σχετικό κείμενο υπογράφεται από τους πρεσβευτές στον ΟΗΕ της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της ΕΕ, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.