ΓΔ: 1970.41 -0.76% Τζίρος: 179.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Το 1/3 του πλανήτη είναι στο Facebook κι όμως μειώνονται τα έσοδα του

Παρελθόν αποτελούν πλέον οι αστρονομικοί ρυθμοί ανάπτυξης 40% που κατέγραφε η Facebook παρά το γεγονός οτι η διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είδε τους χρήστες να αυξάνονται στα 2,5 δισ. άτομα.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη είναι συνδεδεμένο στο Facebook σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία καθώς το τελευταίο τρίμηνο του 2019 οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες αυξήθηκαν κατά 8% στα 2,5 δισ. άτομα. Ο αριθμός αυξάνει σε 2,9 δισεκατομμύρια, αν συνυπολογισθούν και οι μηνιαίοι χρήστες των συγγενικών υπηρεσιών που ανήκουν στο Facebook (WhatsApp, Instragram, Messenger). Όμως η μεγαλύτερη ανάπτυξη φέρνει και επιβράδυνση των εσόδων.

Από την άλλη, το Facebook, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλήσεων online διαφημίσεων παγκοσμίως, στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 παρουσίασε επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων του (25% σε σχέση με πριν ένα έτος), ενώ και οι δαπάνες του παρέμειναν πολύ υψηλές (αύξηση 34% στα 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο παραδέχθηκε ότι, καθώς επεκτείνεται διεθνώς, η ανάπτυξη του θα συνεχίσει να επιβραδύνεται, κάτι που θα φανεί και στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, γεννά ανησυχίες στους επενδυτές της Wall Street ότι οι μέρες του παρελθόντος με τον αστρονομικό ρυθμό ανάπτυξης (άνω του 40%) είναι πια οριστικά παρελθόν.

Το Facebook έκανε επίσης γνωστό ότι έφθασε σε διακανονισμό να καταβάλει 550 εκατομμύρια δολάρια για μια αγωγή εναντίον του στο Ιλινόις, η οποία αφορούσε την κατηγορία ότι συνέλεγε και αποθήκευε παρανόμως βιομετρικά δεδομένα για εκατομμύρια χρήστες του χωρίς τη συγκατάθεση τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τα πρόσθετα έσοδα πηγαίνουν στην κοινωνία όπου ανήκουν

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει πάνω από 72 φόρους και εισφορές, ενώ στην ανάρτησή του αναφέρθηκε και στην εφαρμογή της ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες.