ΓΔ: 1705.61 0.00% Τζίρος: 136.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Νέα Διοικούσα Επιτροπή στην Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Βασικός προσανατολισμός της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση της θέσης του κλάδου της Ζυθοποιίας και η περαιτέρω καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας στην Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κατά την οποία τα μέλη της προχώρησαν στην εκλογή νέας Διοικούσας Επιτροπής, καθώς έληξε η τριετής θητεία της προηγούμενης.

Αμέσως μετά, η Διοικούσα Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας νέο πρόεδρο τον Παντελή Κουγιό από την μικροζυθοποιία ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ της Ρόδου.

Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την εμπιστοσύνη τους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο πρόεδρο Σοφοκλή Παναγιώτου, συνιδιοκτήτη της Μικροζυθοποιίας Septem και της Μικροζυθοποιίας Elixi, και την Διοικούσα Επιτροπή για τη συμβολή της στην προώθηση σημαντικών θεμάτων του κλάδου, όπως: η διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας του ζύθου, η ορθολογική καταβολή του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην μπύρα, η θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, η υποστήριξη του Φεστιβάλ Μπύρας στην Αθήνα και η πρωτοβουλία για τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που έχει γίνει πλέον ετήσιος θεσμός της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Τόνισε, επίσης, ότι η νέα Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους μεγάλων και μικρότερων ζυθοποιιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δεσμεύεται να συνεχίσει ενωμένα και με δυναμική το έργο της Ένωσης. Βασικός προσανατολισμός της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση της θέσης του Κλάδου της Ζυθοποιίας και η περαιτέρω καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας στην Ελλάδα. Κομβικής σημασίας είναι η ανάδειξη της συνολικής συνεισφοράς του κλάδου στην ελληνική οικονομία, καθώς και της στενής διασύνδεσής του με τον πρωτογενή τομέα, η οποία ενισχύει την κυκλική επιστροφή του πλούτου στην ελληνική γη.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής είναι η εξής:

  • Πρόεδρος: Παντελής Κουγιός, ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ
  • Α' Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Βάγιας, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
  • Β' Αντιπρόεδρος: Marcin Burdach, Ολυμπιακή Ζυθοποιία
  • Γραμματέας: Γιάννης Γεωργακέλλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
  • Ταμίας: Γεώργιος Πέτρου, Ζυθοποιία Πηνειού
  • Μέλη: Σοφοκλής Παναγιώτου, Μικροζυθοποιία Septem & Μικροζυθοποιία Elixi Γεώργιος Δενεδιός, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Γεώργιος Ιεροδιακόνου, SirisBrewery

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ιδρύθηκε το 2004 και εκπροσωπεί τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία της χώρας. Σήμερα απαριθμεί 18 μέλη (δύο μεγάλους και 16 μικρούς ζυθοποιούς), με ισότιμη συμμετοχή στη Διοικούσα Επιτροπή. Είναι μέλος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης (The Brewers of Europe), που εκπροσωπεί πάνω από 10.000 ζυθοποιεία σε 28 χώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πάγωσε» η αγορά της μπύρας το 2023, στάσιμος ο όγκος των πωλήσεων

Συγκράτηση των ανατιμήσεων στα όρια πληθωρισμού το 2024 προβλέπει ο γενικός διευθυντής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλ. Δανιηλίδης. Στόχο για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα το 2030 θέτει η εταιρεία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφοδος της Επ. Ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις μπύρας και αλκοολούχων

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά.
ESG

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Σημαντική συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα της χώρας

Η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας ανέρχεται στα 686 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 0,4% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα εκτιμάται στα 505 εκατομμύρια ευρώ.
athinaiki
ESG

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Υψηλή κοινωνική απόδοση από τη συμβολαιακή καλλιέργεια

Ειδική μελέτη δείχνει ότι για κάθε ευρώ που επενδύει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στη συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού παράγεται κοινωνική αξία 2,43 ευρώ, ενώ υποστηρίζονται περισσότεροι από 2.000 αγρότες σε όλη τη χώρα.