Ιδιαίτερη απήχηση είχαν τα ελληνικά προϊόντα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της ιταλικής γαστρονομικής σκηνής. Η βραδιά έλαβε χώρα στο εστιατόριο «Tano Passami l' Olio», υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου σεφ Τάνο Σιμονάτο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χρησιμοποιήθηκαν κορυφαία ελληνικά προϊόντα, όπως ελιές Καλαμών, φέτα, γραβιέρα, μαστίχα Χίου και κρόκος Κοζάνης, για τη δημιουργία συνταγών υψηλής γαστρονομίας. Οι γεύσεις συνοδεύτηκαν από ελληνικά κρασιά, ούζο και τσίπουρο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους παρευρισκόμενους.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του Μιλάνου, της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία. Στόχος ήταν η ανάδειξη της ποιότητας και της αυθεντικότητας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής σε ένα απαιτητικό κοινό.
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ιταλός σεφ, παρουσίασε στους καλεσμένους τα μυστικά της μαγειρικής του, δημιουργώντας ιταλικά πιάτα με ελληνικές πρώτες ύλες. Έτσι, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες των ελληνικών προϊόντων.
Την εκδήλωση στήριξαν σημαντικές επιχειρήσεις της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, ενισχύοντας περαιτέρω την προβολή των ελληνικών προϊόντων στη διεθνή αγορά.